Rampzalig lekkere sushi

... voor wanneer je geen zin hebt om te rollen ... 

Gluten en lactose vrij - 2 personen

Benodigdheden: pan, koekenpan, mengschaal, snijmes, lepel, schaar

Ingrediënten: 100 gram ongekookte sushi rijst, 1 el. rijstazijn, tl. olijfolie of kokosolie, ca. 300 gram kastanje champignons/oesterzwammen, 4 nori bladen, 1/2 avocado, 1/2 komkommer, 50 gram kiemgroenten, 1 rijpe mango, 1 rode puntpapirka, Japanse sojasaus, wasabi (optioneel), 4 el tamari of teriyaki saus

Bereiding: kook de rijst volgens aanwijzing op verpakking, voeg de rijstazijn toe en zet de rijst aan de kant. snij de champignons en oesterzwammen in dunne plakjes, bak ze in de olie een beetje bruin, voeg de tamari of teriyaki toe (misschien 1 el water) en laat ze even op een zacht vuurtje pruttelen, haal de pan van het vuur en laat de champignons en oesterzwammen marineren. Snij de avocado in kleine blokjes, haal met de lepel de zaadlijsten uit de komkommer en snij deze in kleine blokjes, snij ook de paprika en mango in kleine blokjes. hoe fijner gesneden, hoe lekkerder de smaak ;). Maak van wat sojasaus en een beetje wasabi (als je wilt) een dressing. Voeg alle losse ingrediënten bij elkaar in de schaal, knip de nori vellen er overheen in kleine stukjes, meng alles goed en voeg naar smaak dressing toe, verdeel over 2 borden en.... Enjoy!