Hoe gaat zo'n yogales bij jou? 

23-05-2018

Welke yoga soort geef jij? Wat gebeurt er allemaal tijdens de yogales?                                      Ik ben heel stijf, is jouw yogales wel voor mij geschikt? 

De bovenstaande vragen worden mij aardig vaak gesteld en dat is goed, daar wordt ik blij van! Mijn eerste antwoord is eigenlijk altijd, kom maar een keer meedoen. Want pas dan kan je ervaren hoe het er aan toe gaat tijdens de les. Mijn les zal anders zijn dan die van andere yogadocenten, en dat is prima. Want zoals jij en ik anders zijn, zo zal de yoga ook doorgegeven worden. Uiteindelijk blijft yoga yoga, zoals wij mensen blijven.

Ik geloof in bewegen en daarom hanteer ik een redelijk dynamische yogabeoefening.          De nadruk wordt gelegd op de ademhaling die in combinatie met beweging, jou de houdingen in een flow laat ervaren. De yogavorm is Vinyasa Yoga. En om het goede gevoel te benadrukken, ondersteun ik de les met muziek, geur en licht. 

Tijdens de les maak ik gebruik van houdingen, ademhalingsoefeningen en concentratietechnieken. Waar nodig zal ik de houdingen benoemen, maar verder zal je bij mij niet vaak de benaming van een techniek of houding voorbij horen komen, ik vind het belangrijker dat je voelt waar jij bent op je mat. 

Wat je allemaal wel of niet kunt met jou lichaam is niet belangrijk, echt waar !                        Het zijn juist de minder flexibelen onder ons die het meeste effect ervaren bij het doorlopen van de yogahoudingen. Het gaat er om dat je leert luisteren naar je lijf, dat je leert balanceren op jouw grens en dat jij jouw ruimte gaat verkennen. Dit alles door diep in en lang uit te ademen.