Een andere soort 'Kool-salade'

Gluten en lactose vrij - 2 personen

Benodigdheden: snijmes, mengschaal

IngrediĆ«nten: 100 gram ongekookte quinoa, 1 zakje (300 gram) voorgesneden rode kool  of 1/4 rode kool, 100 gram wortels, 2 bosuitjes, 2 nori vellen, 1 el appelazijn of witte wijn azijn, 1 tl mosterd, 1 tl tahinipasta of amandelpasta, 1 el ahornsiroop of honing, zout en peper

Bereiding: kook de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking met een beetje zout en laat ze afkoelen, snij de rode kool in fijne kleine stukjes, rasp de wortels fijn, snij de bosuitjes klein, knip de nori vellen in kleine stukjes boven de mengschaal en meng alle ingrediƫnten samen. Maak een dressing van de azijn, mosterd, notenpasta, ahornsiroop/honing, zout en peper, voeg 1-2 el water toe. Verdeel de dressing over de gemengde groenten en quinoa, meng ze goed door elkaar, verdeel over de borden en.... Enjoy!