1, 2, 3... PIZZA !

Lactose vrij

Benodigdheden:

Oven, bakplaat, koekenpan of 2, lepel,
goed mes, snijplank, knoflookpers, kommetje, kleine garde

Ingrediënten :

1 verse pizzabodem met groenten (bloemkool/paprika) er in verwerkt (bv. Magioni of Lidl), tomatensaus met basilicum (bv. AH bio), 1 aubergine, 1/3 courgette, 
 1/2 rode paprika, 1/2 rode ui, 
 2-3 kastanje champignons, hand rucola, 
 paar blaadjes verse basilicum, 
 4 tenen knoflook, stukje verse gember, Italiaanse kruiden, 1/2 citroen, 
 2 druppels stevia, zout, peper, 
 extra vergine olijfolie en wat olijfolie 
 om in te bakken

Bereiding: 

verwarm de oven voor op de hoogste stand, leg de pizzabodem op de bakplaat, 
giet een hoeveelheid tomatensaus midden op de pizza, verspreid deze gelijkmatig met de lepel van binnen uit naar buiten toe,
snij de aubergine in dunne ronde plakken, verhit wat olijfolie in de koekenpan (ik pak er 2 tegelijk, gaat lekker snel) en leg de aubergine schijven er in, besprenkel ze met wat zout, peper en een snufje kruiden, laat ze zachtjes bakken tot ze beetje bruin worden, keer ze dan om, wanneer ze beide zijden wat goudbruin zijn, haal ze van het vuur. Snij (in de tussentijd) de courgette in dunne kwartjes, snij de rode paprika in kleine blokjes/streepjes, de rode ui in dunne halve ringen, de kastanje champignons in dunne partjes, bekleed de pizzabodem ruimschoots met de gebakken schijven aubergine, verdeel alle gesneden groenten over de bodem en voorzie ze van een snuf kruiden, dan voor ca. 15 minuten in de hete oven. Check tussendoor even hoe het gaat, soms zet ik even de grill aan om de groenten wat sneller te laten bakken.
In de tussen tijd: maken we de olijfdressing. Neem een flinke bodem met extra vergine olijfolie, pers daarin de knoflook uit, knijp de  1/2 citroen er in uit, rasp het stukje gember er in, voeg een ruime tl. Italiaans kruiden toe,
hak de basilicum heel fijn en voeg ze toe samen met 1-2 druppels stevia (kijk uit, niet te veel !) en begin er liefde in te kloppen met je garde, zo dat het een bijna romige substantie wordt en laat ze staan (ook te gebruiken voor salade)

Haal de pizza uit de oven, besprenkel ze met de olijfolie-dressing en maak het af met een hand rucola

Enjoy!